Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.10.18 / dotaz č. 99351
Dobrý den chtěl jsem se informovat ohledně dotace na rekonstrukci domu a zateplení děkuji
Dobrý den,
předpokládám, že se jedná o rodinný dům. Dotace pro rekonstrukce/zateplení rodinných domů nabízí program Nová zelená úsporám.
Pokud byste řešil rovněž výměnu starého kotle na uhlí za ekologičtější zdroj, můžete zažádat o dotaci v tzv. kotlíkových dotacích.

Dotace z Nové zelené úsporám jsou posyktovány v několika oblastech. Jedná se o dotace na zateplení obálky budovy včetně výměny oken a dveří.
Dále můžete čerpat podporu na výměnu původního elektrokotle za teplené čerpadlo. Také na instalaci vzduchotechniky s rekuperací, nebo instalaci solárního systému (termického nebo fotovoltaiky).
Nabídka je poměrně široká, zaleží na předpokládaném rozsahu rekonstrukce. Jednotlivé oblasti lze mezi sebou kombinovat. Můžete tedy např. najednou žádat na zateplení domu a výměnu zdroje.

Podrobné podmínky naleznete na stránkách programu www.novazelenausporam.cz.
Kotlíkové dotace na výměnu zdrojů nabízejí jednotlivé krajské úřady. Zde si případně vyhledejte ten Váš.

Také doporučuji navštívit osobně některé ze středisek EKIS, kde můžete konkrétně probrat Váš záměr. Sdělí Vám, na jakou podporu byste měl šanci dosáhnout a vysvětlí konkrétní postup. https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS/




Odpovídá:  Ing. Zdeněk Ročárek - EKIS Praha EnergySim tisk