Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.10.18 / dotaz č. 99569
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mám nárok na kotlíkovou dotaci měnila jsem v domě, který předěláváme, místo lokálního topení, na tepelné čerpadlo. Již máme vše zhotoveno, pouze to není ještě zapojeno.
Prosím pěkně, na jakého specialistu bych se mohla obrátit, abych mohla poslat žádost o dotaci a co je vše k tomu potřebné.
Moc děkuji za odpověď.
Hezký den,

pro přiznání dotace je potřebné splnit její podmínky. Níže cituji aktuální informaci pro žadatele:

Poslední 3. kolo kotlíkových dotací se rozběhne výhledově v 2. polovině roku 2019, resp. v závislosti na tom, kdy Ministerstvo životního prostředí uvolní krajům zbývající finanční prostředky. Podmínky pro získání dotace se ale mohou od 1. a 2. kola lišit.

Základní informace najdete na webu http://kotlikovedotace.kraj-jihocesky.cz/.

O pomoc s vypracováním podkladů a s podáním dotace můžete požádat instalační firmu, pokud má na to odborníky a nebo projektanta vytápění, případně energetického poradce, jenž je nejlépe z vašeho regionu.

Instalované tepelné čerpadlo by mělo být v seznamu podporovatelných zdrojů tepla, jenž zveřejněn na webových stránkách
http://kotlikovedotace.kraj-jihocesky.cz/?p=p_6 v sekci Seznam výrobků pro kotlíkové dotace.

Doporučuji zjistit podmínky 3.kola dotací a osadit takové tepelné čerpadlo, které tyto podmínky bude splňovat. Také je důležité vědět jaký zdroj tepla zaměňujete a zda se na to dotace vztahuje.

V předchozích podmínkách bylo možno uznat výdaje na záměnu zdroje tepla a realizaci zpětně od 15. 7. 2015 za předpokladu splnění podmínek dotačního programu.



S přátelským pozdravem









Odpovídá:  Lubomír Klobušník* - EKIS České Budějovice Klotherm tisk