Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.1.19 / dotaz č. 102243
Dobrý den,
plánuji rekonstruovat a zateplit strop mezi přízemím a podkrovím. Strop je klasický trámový se záklopem, palachem a omítkou zespodu a záklopem násypem a potěrem zhora. Moje představa je následující. Na spodní záklop plánuji položit asfaltovou lepenku A330 a na ni ve dvou vrstvách vatu (celkem 22cm). Zaklopeno bude 27mm palubkami pero drážka. V této fázi bude muset jednu zimu podlaha přečkat a v následujícím roce bych položil kročejovou vatu, separační fólii, elektrický topný kabel a 4-5cm anhydrit. Zajímá mě hlavně jestli tato skladba stropu bude fungovat a nebude do budoucna problém třeba s hromaděním vlhkosti ve stropě. Dům je zateplen 20cm vatou. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
v první řadě bych k takovým to úpravám doporučil oslovit projektanta, který by vám se vším poradil a navrhl optimální řešení, včetně například průzkumu na místě.

Z vašeho popisu nerozumím, zda ke přízemí nevytápěné? Jaký provoz/místnosti se zde nachází? Bez těchto informací není skladbu možné posoudit, respektive ani rozhodnout, zda bude vhodná.
Odpovídá:  Ing. Libor Hrubý* - EKIS Brno CPD tisk