Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

30.1.19 / dotaz č. 102920
Dobrý den, předem se omlouvám, jestli položím dotaz, který jsem nespadá.
Zatím jsem nikde nenašel a ani mi nikdo nebyl schopen poradit, jakým způsobem, bych mohl vyhřívat stavidlo, aby nezamrzalo v zimním období. Stavidlo je dřevěné a po celém okraji je vsunuto do U-profilů ze železa. Vodící U-profily jsou také železné a jsou zabetonovány v náhonu. Přimrzají jednak ze strany zadržené vody, tak i z druhé strany do max. hloubky 40 cm. Moc děkuji za jakoukoli radu.

Vážený pane,
k Vašemu dotazu týkajícího se možnosti „vytápění“ určitých mechanických části stavidla, si vám dovolujeme sdělit, že tento problém vnímáme charakteru „strojně-elektrického“, naše zaměření je však stavebně-technické a to na klasické stavby, tj. budovy pozemních staveb a to v oblasti snižování jejich energetické náročnosti. Na Vaši oblast nejsme tedy zaměřeni.
Možná by Vám pomohl aspoň částečně kontakt na společnosti, které pro stavby navrhují a dodávají systémy proti zamrzání např. střešních žlabů, svodů a podobně – zkuste např. tyto odkazy na internetovém vyhledávači :„ochrana střešních žlabů a svodů proti zamrzání“, „topné kabely do okapů“, „topné kabely pro vlhké a mokré prostředí“.


S pozdravem
Ing. Pavel Svoboda
9012 EKIS Olomouc Svoboda
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda
Téma:  Vytápění
tisk