Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.5.19 / dotaz č. 107534
Dobrý den, potřebovala bych poradit s dotazem ohledně Baterek pro výrobní podniky – Baterie na „peek shaving“ pro výrobní podniky, aby nepřekročily čtvrthodiny.
Mohla bych vás požádat, zda byste mi mohli poslat informace o té výzvě na OPPIK + na konci roku mluvilo o nějaké výzvě z MPO vyloženě na „peek shaving“, víte něco i o této výzvě?
Moc děkuji

Dobrý den,

v tuto chvíli není vypsaná žádná výzva OP PIK zaměřená na technologii "peak-shaving". Co se týče akumulátorů samotných je v současné době vypsána pouze IV. Výzva na Nízkouhlíkové technologie – Akumulace energie, která se zaměřuje na inovativní projekty na zavádění technologií akumulace energie. Tato výzva je platná pouze do 31.5.2019, ale dle harmonogramu API na ni bude navazovat V. Výzva od 1.10.2019. Akumulace energie se dá dále uplatnit v OP PIK Úspory energie (akumulátor však musí být provozován v energetickém hospodářství, které má vlastní zdroj elektrické energie z OZE např. FVE, nebo z KVET mimo uhlí, LTO, TTO), který je sice momentálně uzavřen, ale jehož V. Výzva bude vypsána 1.7.2019.

S přáním hezkého dne
Jiří Španihel