Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.8.19 / dotaz č. 110071
Dobrý den, mám plynový turbokotel kotel a mám problém s kouřovodem. asi 5 let fungoval bez problému, ale nyní se kotel trochu dusí - pulzuje dekl spalovací komory. Problém bude nejspíš v přívodu vzduchu, ve kterém kondenzuje voda, existuje např možnost profouknutí kompresorem, nebo něco podobného? nechci vybourat sádrokarton a měnit celý "turbokomín"

děkuji
„Pulsování" krytu spalovací komory může mít více příčin, na základní funkci má vliv nejen přívod vzduchu, ale i odvod spalin a přívod plynu. Pokud se v systému spotřebič/odvod spalin vyskytne problém, je ve většině případů možno ho „neinvazivně" odhalit. Zkušení odborníci mají k dispozici sofistikované měřicí i optická zařízení, kterými je možno spotřebič i spalinovou cestu diagnostikovat bez nutnosti její demontáže.

V první fázi tedy důrazně doporučujeme nechat spotřebič i odvod spalin prohlédnout servisním nebo revizním technikem, který na základě této prohlídky může stanovit postup odstranění problému. Profukování kompresorem ani podobné akce svépomocí nelze v žádném případě doporučit.
Odpovídá:  Ing. Walter Sodomka - EKIS Kamenice APOKS
Téma:  Vytápění
tisk