Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.2.20 / dotaz č. 115631
Dobrý den, rádi bychom si nechali prověřit smlouvu na FVE a obsah komponentů pro spuštění. Je to u vás možné? Děkuji.

V ceně je zahrnuto: Vyřízení administrativy pro provoz elektrárny. Vyřízení souhlasu distributora s připojením elektrárny. Dodávka a profesionální montáž střešní části FV elektrárny (kabeláž do 10 m). Dodávka a profesionální montáž elektroinstalačních prvků elektrárny, střídače a baterií (kabeláž do 1 m). Revize systému. Zprovoznění elektrárny. Zaškolení obsluhy. Zprovoznění monitoringu a vytvoření přístupu do monitoringu. Vyřízení Nové Zelené Úsporám. Záruční servis.

FV modul Q.PEAK DUO G 5 - 325 Wp 14 [ks]
GSI integrace pod panely G5 - FV
Rozvaděč FVE do 5kW
Power Storage DC 6.0
Power Battery Modul 1.9
Power Battery BMS Master, incl. Unterbau
Power Switsch, Back-Up, Wandgehause, 3x63A, incl. Power Sensor
Dobrý den,

v první řadě, doporučujeme si ověřit dodavatele. Zde je možné ověřit dodavatele, jak dlouho dodavatel existuje a jakou má účetní uzávěrku. https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik . Dodavatel by měl mít pozitivní recenze a reference svých realizací. Dále doporučujeme oslovit více společností na realizaci díla, abyste si mohli udělat představu o ceně. U FVE je zapotřebí, aby byla vyrobená elektřina dodána do všech tří fází na základě spotřeby.

- FV modul Q.PEAK DUO G 5 - 325 Wp 14 [ks] - fotovoltaické panely https://www.solar-eshop.cz/p/fv-panel-q-peak-duo-g5-325wp/#7049
- GSI integrace pod panely G5 - FV - konstrukce
- Rozvaděč FVE do 5kW - rozvaděč
- Power Storage DC 6.0 - Hybridní měniče dovedou "míchat" energii z více zdrojů. Například ze sítě a z baterií. Nebo z generátoru a z baterií apod.
- Power Battery Modul 1.9 - baterie https://shop.solarpartner.cz/rct-power-baterie-modul-1-9-kwh
- Power Battery BMS Master, incl. Unterbau - Řídící jednotka baterie obsahuje několik unikátních řešení pro řízení nabíjecího a vybíjecího algoritmu baterií, které zajišťují, že baterie i po 5000 nabíjecích cyklech bude mít stále ještě mininálně 80% původní kapacity. Baterii je možné kdykoli později rozšířit o další modul s kapacitou 1,92kWh.
- Power Switsch, Back-Up, Wandgehause, 3x63A, incl. Power Sensor - jištění a ochrana

FVE budete připojovat do distribuční soustavy, takže budete podepisovat Smlouvu o připojení k distribuční síti s distributorem. Distributor je oprávněn požádat o úpravu odběrného místa pro připojení, na základě toho mohou vzrůst počáteční náklady. Obsah komponentů se zdá být pro správný provoz FVE s baterií kompletní.
Na realizaci fotovoltaické elektrárny lze využít dotačního titulu Nová zelená úsporám až 170 000 Kč/projekt.

Přejeme Vám hodně štěstí při realizaci.
Odpovídá:  Ing. Jindřich Gabriel - EKIS Chomutov Auxilien tisk