Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

28.4.20 / dotaz č. 116622
Dobrý den,
v rozhlase jsem zaslechl rozhovor o tepelných čerpadlech, zaslechl jsem,že jste mluvili o různé účinnosti tepelných čerpadel a odkazoval jste tam na stránky, kde je srovnání čerpadel. Bohužel jsem si tyto stránky nezapamatoval. Nemohli by jste mi tento odkaz poslat?
Vážený tazateli,
kolega hovořil o seznamu, který byl vytvořen pro úvodní výzvu kotlíkové dotace před několika lety. Seznam byl ve formátu Excel a umožnil sortování podle vybraného ukazatele (zde pravděpodobně dle hodnoty COP). Tento seznam v tomto formátu již v aktuální podobě dostupný není a původní verze (někdo si ji mohl stáhnou do PC) již po letech ztratila svou hodnotu. Dnes je tento seznam nahrazen on-line seznamem akceptovaných výrobků buď pro potřeby "kotlíkové dotace" (momentálně ukončena - možná bude ještě další kolo) a nebo pro potřeby dotačního programu Nová zelená úsporám zde:
https://www.novazelenausporam.cz/jak-na-to/seznam-vyrobku/. V této podobě však seznam neumožňuje automatické porovnávání parametrů. Váha jednotlivých kvalitativních ukazatelů tepelných čerpadel závisí do značné míru na předpokládaném způsobu využití (režim provozu). Se specifikací požadavků a následnou volbou vám rádi pomůžeme.
Bohouš Čtveráček, poradce Energy Centre České Budějovice