Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.10.20 / dotaz č. 121301
Dobrý den,
Rád bych se Vás zeptal, jaké dotace lze žádat na rodinný dům co se týče pořízení fotovoltaické elektrárny. Novou zelenou úsporám jsem již žádala na zateplení.
Děkuji
Dobrý den,
Na pořízení fotovoltaické elektrárny lze žádat o dotační prostředky v rámci programu Nová zelená úsporám, oblast podpory C - efektivní využití zdrojů energie, která je určena všem majitelům rodinných domů. Týká se jak majitelů rozestavěných staveb tak staveb dokončených.
U fotovoltaických elektráren to nejčastěji bývá akumulace elektrické energie do baterie či do vody, kde lze žádat o dotační prostředky ve výši až 155.000 Kč. V rámci Moravskoslezského, Karlovarského či Ústeckého kraje, je dotace vyšší o 10 % , tedy 170.000 Kč.

V případě, že jste již žádala o dotační titul na zateplení objektu, oblast podpory A a zároveň původní žádost je již ukončena, lze žádost o oblast podpory C podat. V případě, že budete potřebovat poradit ohledně návrhu fotovoltaické elektrárny neváhejte využít konzultačního hodin na navštívit naše středisko. Rádi Vám poradíme s optimální velikostí fotovoltaické elektrárny.
V případě zájmu si vezměte s sebou kopii ročního vyúčtování elektrické energie.
Děkuji a přeji hezký den
Odpovídá:  Pavel Bondor* - EKIS Pardubice, EWIC tisk