Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.11.20 / dotaz č. 122280
Dobrý den,

plánujeme příští rok stavět dřevostavbu a jelikož náš pozemek je na svažitém svahu, tak jsme se rozhodli pro založení svatby na crawl space. Bohužel jsem nikde nedohledal přesnou skladbu této konstrukce. Můžete mi popsat skladbu této konstrukce jaké by měli být použité materiály, bežně vidím KVH hrano 60*160 který je vyplněn izolací a z obos stran opláštěn nějakou deskou, ale napadá mě, zda je síla izolace dostačující, když stejný KVH hranol se používá na obvodovou stěnu, kde se ale přidává ještě další izolace.


Děkuji za radu

Dobrý den,
řešení je hned několik. Jednak je možné použití KVH profilů a izolace nad touto skladbou, případně je možné použít I nosníky o větší výšce. Detaily tohoto založení včetně skladeb naleznete na našich webových stránkách v sekci detaily https://www.pasivnidomy.cz/detaily/

Tloušťku izolace a další parametry by bylo ideální určit skrze optimalizaci energetické a ekonomické náročnosti stavby. Rovněž naleznete nabídku optimalizace na našich webových stránkách. Provádíme optimalizace přímo určené pro úsporné stavby v programu PHPP.
Odpovídá:  Ing. Libor Hrubý* - EKIS Brno CPD tisk