Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.1.21 / dotaz č. 122857
Dobrý den,
bydlíme v rodinném domě Struhařov u Mnichovic.Původní stavba je z r.1936.V roce 2006 prošel RD zásadní rekonstrukcí. Provedlo se zateplení obvodového pláště ,výměna oken ,dveří,změna dizpozic místností,topení TČ,montáž vzduchotechniky s rekuperací.
Jedná se o jednopatrový dům. Přesto v prvním patře jsou 2 místnosti u kterých proběhla rekontrukce
v roce 1996 (z té doby pocházejí i okna) .Nad 1.patrem je půda (sedlová střecha),která je zateplená částečně. Byty v 1. patře se využívaly většinou v letním období ,takže prohřešky ohledně zateplení se tolik nevnímali. V současnosti využívají 1. patro naše děti a vnučky a potřebovali bychom dokončit kvalitní zateplení 1.patra.Chtěli bychom využít program Efekt (bezplatné energetické poradenství).
Asi jako 1.krok se nabízí využití termo kamery k lokalizace úniků tepla. Můžete nám poradit EKIS v blízkosti našeho bydliště ?
Děkuji
Dobrý den,
bezplatné poradenství z programu Efekt, resp. poradenství EKIS, můžete využít v jakémkoli středisku.
Je dobré se dopředu domluvit na konkrétním termínu konzultace (telefonicky nebo emailem).
Seznam všech středisek nelazmete zde: https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/efekt/strediska-EKIS
V úvodu je i mapa, kde si můžete vyhledat nejbližší středisko.
Vašemu bydlišti je zřejmě nejbíže 0023 EKIS Kamenice nebo 0058 EKIS Český Brod. Případně pokud jezdíte do Prahy, zde si podle lokality můžete vybrat z dalších sedmi středisek.

Pokud se rozhodnete pro zateplení rodinného domu, doporučuji prověřit možnost získání dotace na zateplení z programu Nová zelená úsporám.
Odpovídá:  Ing. Zdeněk Ročárek - EKIS Praha EnergySim
Téma:  Ostatní
tisk