Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.1.21 / dotaz č. 123002
Dobrý den,
jako laik potřebuji ujasnit jestli stanoveným měřidlem dle vyhl. 345/2002 Sb. je zamýšlen pouze elektroměr, který má vystaveno "Potvrzení o ověření stanoveného měřidla č. xxxxx" nebo je jím i elektroměr s certifikátem MID (dle evropské směrnice pro měřicí přístroje 2004/22/ES). A tedy lze i tento elektroměr s MID certifikátem použít pro měření výroby elektřiny z FVE pro vykazování výše zeleného bonusu na OTE.
Dobrý den
záleží na tom v jaké pozici elektroměr bude provozován.
Pokud se jedná o čisté výstupní měření, tak elektroměr zajišťuje distributor. Pokud chcete měření pro svou potřebu, můžete si elektroměr s certifikcí MID nainstalovat.
Podklady pro OTE pro výkaz zeleného bonusu si OTE ověřuje u distribudora, Vy jako výrobce vyplnujete své hodnoty, které získáváte z odpočtu z FVE rozvaděče. kde bývá podružné měření.

Doufám, že jsem Vám základně odpověděl na Váš dotaz ujasnil. V případě pokud máte další dotazy, či potřebujete vyřešit nějaké konkrétní řešení, jsme schopni se Vám věnovat při domluvené schůzce u nás na kanceláři, Na Poříš´čí 595, Frýdek Místek 738 01, nebo mne kontaktovat telefonicky na 603 778 742

Děkuji

Adam Bialek
Odpovídá:  Adam Bialek - EKIS Frýdek Místek Adam Bialek tisk