Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

31.8.21 / dotaz č. 129591
Dobrý den, měla bych zájem o zřízení FVE panelů na střeše Rodinného domu.
Dobrý den,
pokud máte zájem o pořízení fotovoltaické elektrárny doporučujeme oslovit společnosti, které se zaobírají kompletní instalací a dodávkou na klíč včetně vyřízení dotace nová zelená úsporám pro FVE do 10 kWp instalovaného výkonu pro provoz fotovoltaických elektráren dle zákona č. 458/2000 Sb. § 28 bez licence.
Pro vypracování nabídky si připravte možnou adresu instalace, kopii ročního vyúčtování elektrické energie, způsob a zdroj ohřevu teplé užitkové vody a vytápění.
Na pořízení fotovoltaické elektrárny v aktuálně platné 3. výzvě určené pro rodinné domy lze žádat o dotace :
C.3.3 - Fotovoltaický systém pro přípravu teplé vody s přímým ohřevem, výše podpory 35.000 Kč
C.3.4 - Fotovoltaický systém bez akumulace elektrické energie, výše podpory 55.000 Kč
C.3.5 - C.3.7 - Fotovoltaický systém s akumulací elektrické energie do baterie , výše podpory dle parametrů ve výši 70 - 150.000 Kč
C.3.8 - Fotovoltaický systém spolupracující se systémem vytápění a přípravy teplé vody s tepelným čerpadlem , výše podpory 150.000 Kč
C.3.9 - Fotovoltaický systém bez akumulace elektrické energie s tepelným využitím přebytků , výše podpory 80.000 Kč

Ke každé podoblasti podpory se vztahuje podpora na vypracování odborného posudku ve výši 5.000 Kč, zároveň pokud se Vaše nemovitost nachází v Moravskoslezském, Ústeckém či Karlovarském kraji, je Vaše podpora navíc zvýhodněna o 10 %.

Následné nabídky na pořízení fotovoltaické elektrárny můžeme zkonzultovat a pomoci Vám vybrat tu nejvhodnější z pohledu efektivity a využitelnosti vyrobené elektrické energie ve Vašem objektu.

S pozdravem
EKIS Pardubice