Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.9.21 / dotaz č. 130906
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli jste schopni poskytnout kontakt na soudního znalce ideálně z plzeňského kraje, který by mohl vypracovat znalecký posudek na vadu okna - samovolně prasklé sklo.
Děkuji
S pozdravem
Seznam soudních znalců je veden centrálně a jsou tyto osoby veřejně dohledatelné. Ano i z důvodu teritoriality - aby případný znalec byl pokud možno co nejblíže.

Odkaz: http://datalot.justice.cz/justice/repznatl.nsf/$$SearchForm?OpenForm

Při výběru na zadaném odkaze proto doporučuji vybrat po staru - Západočeský kraj, nahoře vybrat že chci jen "soudní znalce", a upřesnit obor, popř. odvětví soudního znalce. Ve Vašem případě obor Stavebnictví a odvětví Stavební materiál. Poté se objeví konkrétní jména a kontakty na jmenované soudní znalce.

Z vlastní praxe bych před samotným kontaktováním soudního znalce však doporučil se spojit se s prodejcem (dodavatelem) a snažit se vyřešit jen "reklamací". Soudní znalec pak bude mít snazší cestu k posuzování a může se i vyjádřit k případnému odmítnutí zákaznické reklamace prodejcem (dodavatelem). Píši tak proto, že počítejte, že cena za soudně znalecký posudek není zrovna levnou záležitostí a bez ohledu na vyřešení případu, musíte práci soudními znalci uhradit. Cena může i přesahovat cenu samotného stavebního prvku - Okna.

Mnoho zdaru a úspěšné vyřešení přeji.
Odpovídá:  Ing., LL.M., MBA Petr Maule - EKIS Plzeň CNE
Téma:  Ostatní
tisk