Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.3.11 / dotaz č. 25862
Dobrý den, jsem držitelem průkazu ZTP a prosím o odpověď, kdo mi může poskytnout slevu na el.energii. Děkuji
Dobrý den,

pro držitele průkazu ZTP má ve své nabídce zvýhodněnou cenu např. ČEZ v produktu Basic_SP. Produktová řada je určena výhradně zákazníkům, kteří jsou držiteli průkazu ZTP či ZTP/P, nebo osobám žijícím ve společné domácnosti s osobou, která je držitelem průkazu ZTP či ZTP/P. Sleva je realizována snížením pevné měsíční platby za 1 odběrné místo o 10,- Kč, úspora tedy činí 120,- Kč (bez DPH) ročně. Bližší informace lze najít na: http://www.cez.cz/cs/pro-zakazniky/domacnosti/elektrina/ceny-elektriny-2011/basic-sp.html.
V případě nákupu zemního plynu je poskytovatelem slevy pro držitel průkazu ZTP je RWE. RWE poskytuje slevu na zemní plyn pro držitele průkazu ZTP/P. Slevu získá ten, kdo je držitelem průkazu ZTP/P nebo je osobou blízkou, žijící ve společné domácnosti s držitelem průkazu a má s ním shodné trvalé bydliště (např. rodiče nezletilých dětí nebo osoba, která poskytuje pomoc držiteli průkazu). Slevu za odebraný zemní plyn ve výši 20 Kč/MWh (vč. DPH) dle aktuálního ceníku.

Vzhledem k možnosti výběru individuálního dodavatele elektrické energie (a zemního plynu), lze oslovit více prodejců elektrické energie a domluvit s nimi individuální podmínky dodávky elektřiny (nebo zemního plynu). Na webových stránkách Energetického regulačního úřadu (ERÚ) lze najít seznam všech subjektů s licencí na prodej elektrické energie (případně zemního plynu), viz. http://www.eru.cz/dias-read_article.php?articleId=265.

S pozdravem

Ing. Tomáš Müller, MARTIA a.s.
Odpovídá:  Ing. Tomáš Müller* - EKIS Ústí nad Labem
Téma:  Elektřina
tisk