Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

22.2.11 / dotaz č. 25938
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na následující otázky. V části programu D.1. musí být aktivity (výstava, seminář, konference) zaměženy na cílovou skupinu veřejnost. Je tím myšleno široká veřejnost? Obyvatelé bytů, rodinných domů? nebo i veřejnost obecně? Např. starostové měst a obcí, předsedové bytových družstev, zemědělci?

Další otázku mám k části E.1, kde je uzávěrka přihlášek až na konci května. Máme v plánu však uspořádat česko-polské setkání (na téma OZE a energetika a společné projekty) koncem dubna. Můžeme žádat i na takovou akci?

Předem děkuji za Vaši odpověď.


Dobrý den,

program D.1. je součástí podpory služeb pro veřejnost obecně, zajišťujících rozšiřování informací a vzdělávání široké veřejnosti v oblasti zvyšování efektivnosti užití energie a rozšiřování využití obnovitelných zdrojů.
Zaměření konkrétní akce na určitou cílovou skupinu veřejnosti vyplývá z konkrétního obsahu akce tak, aby takzvaně semínko dopadlo na úrodnou půdu, to znamená, aby cíloví účastníci akce měli možnost získané poznatky uplatnit v praxi, kterou jsou schopni ovlivňovat. Proto je očekávaný vliv na zvyšování účinnosti užití energie, využití obnovitelných a druhotných zdrojů a snižování emisí skleníkových plynů, který bude očekáván zejména od vybrané cílové skupiny veřejnosti, výběrovým kritériem pro přiznání podpory.

Program E.1. je určen k podpoře účasti v mezinárodních programech, jejichž výsledkem je produkt podporující snížení emisí, úspory energie a využití obnovitelných a druhotných zdrojů energie. Možnost získání podpory závisí na tom, zda Vámi plánované setkání je součástí společného projektu splňujícího uvedené zadání.
Příklady dotovaných projektů v letech 2008 a 2009 jsou uvedeny v dokumentech Vyhodnocení programu EFEKT 2008 a 2009 ke stažení na
https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/24918

S pozdravem,
Ing. Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský* - EKIS Hradec Králové ALKA-RPK
Téma:  Elektřina
tisk