Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.4.11 / dotaz č. 26865
Dobrý deň,
na základe dnešného telefonického rozhovoru (+420 387 312 580) si dovoľujem obrátiť sa na Vás s otázkami z oblasti obnoviteľných zdrojov. Nakoľko pracujem na diplomovej práci (Tvorba IS obnoviteľných zdrojov energie za pomoci GIS) ktorej časťou je aj prehľad výrobcov technologických riešení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Konkrétne mám problém s výrobcami technológií z oblasti vodnej a veternej energie. Chcel by som Vás poprosiť, či mi viete poskytnúť výrobcov vodných turbín (resp. dodávateľov kompletných riešení pri výstavbe MVE), tak isto aj výrobcov veterných turbín (resp. dodávateľov kompletných riešení pri výstavbe veterných elektrární). Pokiaľ je to možné, zaujímam sa hlavne o spoločnosti, ktoré sú v danom segmente etablované a známe v rámci EU. Čo sa týka počtu subjektov, postačuje 2-4 z každej oblasti (no za prípadný väčší počet budem veľmi vďačný).

Vopred ďakujem za Vašu pomoc
Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz.

V katalogu firem zabývajícími se OZE jsou například uvedeny pro malé vodní elektrárny: ALVA Strakonice, s.r.o., www.alva.cz, ENECOS, s.r.o., Dukovany, www.enecos.cz, Chlouba, s.r.o., Zahradní 586, Lišov, Jan Tauš – TAAWIN, s.r.o. Brno, www.taawin.cz, MAVEL, a.s. Benešov u Prahy, www.mavel.cz, CINK Hydro-Energy, s.r.o., Sadov – Lesov 125, Karlovy Vary, www.cink-hydro-energy.com, Dumat soukromý podnik, v.o.s., Přerov, www.dumat.cz, MVE technika spol. s.r.o. Jihlava, www.mve.cz. ,
U větrné energie: ALVA Strakonice, s.r.o., www.alva.cz,, EWCZ, s.r.o., Mostkovice okres Prostějov, Jan Tauš – TAAWIN, s.r.o. Brno, Strojírny Bohdance, a.s., Vyškov, www.bohdalice.cz.
Je možné, že některé firmy již nebudou existovat. Aktuální katalog OZE zpracovává EkoWATT Praha, www.ekowatt.cz.
Větší výrobce uvedených zařízení lze dohledat jistě na webu.

Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č.Budějovice
Odpovídá:  Ing. Jiří Veselý - EKIS České Budějovice Energy Centre
Téma:  Energie vody
tisk