Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.10.11 / dotaz č. 29451
Dobrý den,
řešíme přepis odběrného místa nájemníka, který je v bytové jednotce ve vlastnictví obce. Jak postupovat, aby nový nájemce měl uzavřenou smlouvu na dodávku elektřiny a nedošlo k ukončení odběru s demontáží elektroměru? Dodavatelem je E.ON.
Dobrý den,
pokud se jedná pouze o přepis odběrného místa v kategorii domácnost, je třeba řádné vyplnit a zaslat žádost o přepis zákazníka. Tato žádost je k dispozici na webových stránkách vašeho dodavatele tj.www.eon.cz / domácnosti / zákaznický servis / změna zákazníka (přepis). Žádost se skládá ze dvou stran, tu první vyplňuje původní zákazník, druhou poté nový zákazník. V rámci správného přepisu je důležité, aby byli správně provedeny a uvedeny odečty fakturačního elektroměru, včetně výrobního čísla, včetně dalších údajů potřebných k vyřízení přepisu (korespondenční adresy, způsoby plateb, kontaktní osoba ad.). V rámci rychlejšího vyřízení doporučuji zaslat obě strany žádosti najednou.
K ukončení a případné demontáži fakturačního elektroměru může dojít, pokud je původním zákazníkem např. zaslána žádost o ukončení smlouvy s demontáží elektroměru.
Odpovídá:  Václav Šafařík ml. - EKIS RENVODIN-ŠAFAŘÍK
Téma:  Elektřina
tisk