Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.1.16 / dotaz č. 65155
Dobrý den,
prosím o sdělení správného postupu při odstoupení od Smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny a plynu a vrácení dárku 5 LED žárovek (odstoupení od kupní smlouvy za 1 kč)uzavřené včera v Praze s prodejci comfort energy. Děkuji.
Dobrý den,

děkujeme za váš dotaz. Pokud ke smlouvě na dodávky energií byly poskytnuty i LED žárovky, je třeba odstoupit 1) od kupní smlouvy a 2) od smlouvy na dodávky elektřiny a plyn.

1) odstoupení od kupní smlouvy - prodejci zpravidla zanechávají vzorový formulář, ten vyplňte a zašlete doporučeně (nejlépe s dodejkou) na adresu firmy. Přiložte také vracené zboží (žárovky), nepoškozené a nejlépe v originálním obalu. Toto odstoupení je dle občan. zákoníku (par. 1829).

2) odstoupení od smlouvy na dodávky elektřiny a plynu - pro každou komoditu je třeba formulovat odstoupení zvlášť. Od smlouvy odstupte podle energetického zákona, par. 11, odst. 2 (vzor najdete zde - http://www.eru.cz/informacni-centrum/zmena-dodavatele/vzory-odstoupeni-od-smlouvy). Dle tohoto paragrafu lze odstoupit ještě 5 dnů před zahájením dodávek. Zašlete doporučeně (nejlépe s dodejkou) na adresu firmy.

O všem můžete také informovat vašeho dodavatele a Energetický regulační úřad.

S pozdravem

Jana Poncarová
Odpovídá:  Mgr. Jana Poncarová* - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Legislativa
tisk