Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.3.16 / dotaz č. 67399
JSME SVJ O 6 BYT JEDNOTKÁCH (DO BUDOUCNA 2 PODKROVNÍ BYT.JEDNOTKY 2+1).,ŘEŠÍME NOVÝ CENTR.KOTEL AUTOMAT,VČ.ROZVODŮ.NEJSPÍŠE NA TUHÁ PALIVA,POPTÁVÁME I JINÉ NABÍDKY NAPŘ.TEP.ČERPADLO?S TÍM SOUVISÍ I ZATEPLENÍ BUDOVY,BUĎ POUZE 2 SEVERNÍ STRANY,NEBO CELÁ BUDOVA?OKNA JSOU VŠUDE NOVÁ PLASTOVÁ REALIZACE ROK CCA 2007-8.ZAJÍMAJÍ NÁS DOTACE VČ.PROJEKTŮ-DOPRUČ.PROJEKTANTŮ NA ŘEŠENÍ NAŠÍ SITUACE,PŘEDEM DĚKUJEME.
V PŘÍPADĚ,ŽE BYCHOM SI NECHALI VYPRACOVAT PROJEKT A MĚLI MOŽNOST ZÍSKAT DOTACE,JE MOŽNÉ VAŠÍM PROSTŘEDNICTVÍM SEPSAT A PODAT ŽÁDOST O KONKR.DOTACE ZA SVJ?ÚDAJNĚ JSOU TYTO SLUŽBYY U VÁS MOŽNÉ A ZDARMA?DĚKUJEME
Dobrý den, aktuálně by se pro Vás případ měla vztahovat dotace z programu IROP pro bytové domy pro snížení energetické náročnosti zateplením obalových konstrukcí stavby a dále na instalaci moderních zařízení pro vytápění a ohřev TV. Samotná příprava a podání žádosti a administrace žádosti není jednorázový úkon, ale systematická práce včetně správně zadaného a zpracované projektu a také následné doložení realizace díla. Váš dotaz obsahuje zřejmě mírně skryté poddotazy na téma jaké jsou nejvhodnější způsoby vytápění objektu, zateplení objektu, jaké jsou výše investice, návratností, vlastních prostředků, technické způsoby provedení, výhody a nevýhody a možností čerpání dotací. Tyto informace je nejlepší prověřit provedením energetického modelu stavby, posouzením možností provedení zateplení a to např. formou energetického posudku. Navrhuji setkání na místě stavby a prodiskutování vašich představ a záměrů, tato úvodní schůzka bude provedena zdarma.