Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

19.7.16 / dotaz č. 70503
Dobrý den!

na střechu bytového domu plánuji instalaci FVE. Rád bych se poradil s odborníkem jak na to. (ceny, dotace, financování, návratnost)
Možný i celkový energetický audit.

Můžete mi někoho doporučit?

Děkuji!

Hezký den,

odlišné podmínky dotace jsou pro bytové domy a pro domy rodinné. Pokud se jedná o bytový dům, předpokládá se, že tam bydlí více rodin a dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám mohou získat pouze bytové domy na území hl. m. Prahy. (zatím to není tedy pro každého).

Pro rodinný dům lze požádat o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ) v celé ČR.

Váš požadavek na instalaci FVE doporučuji prokonzultovat s energetickým specialistou, či projektantem, který by měl v prvé řadě od Vás získat informace o vašich plánovaných spotřebách elektřiny a jejich rozložení během dne a to jak v pracovních dnech, tak i o víkendech. Toto nabízejí například i firmy, které se prezentují na intermnetu prostřednictvím e-shopů a součástí bývá i pomoc při vyřízení dotace NZÚ.

Konkrétní firmu si nedovolím Vám doporučit, protože firem je celá řada. Mohu Vám obecně však doporučit firmu, která bude s Vámi rychle a ochotně komunikovat, má jasně uvedeny ceny a kdy je z jejich nabídky patrno, co vše je v ceně dodávky a zda je v ceně i montáž.


S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce