Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.7.17 / dotaz č. 83615
Dobrý den,

dnes mne navštívil podomní prodejce, dle jeho vyjádření z Čez ohledně vyúčtování a bonusu, věděl spoustu věcí o mé smlouvě...

Požadoval po mne pouze EAN, který jsem mu, po mých mnoha dotazech, zda je opravdu z ČEZu dala.

Nakonec z něj vylezlo, že mi nabízí slevu a tím změnu dodavatele, rovnou jsem řekla, že nepožaduji změnu a nic jsem nepodepisovala.

Nakonec řekl, že "to" stejně musí poslat písemně. Prosím o radu jak postupovat, bohužel si nejsem ani jistá zda byl od PRE.

Vím, že lze odstoupit od smlouvy, ale zatím nemám nic v ruce.

Lze uzavřít smlouvu pouze na základě sděleného čísla EAN bez mých podpisů?

Předem děkuji

Dobrý den,

Jak situaci popisujete, jedná se pravděpodobně o podomní prodej, při kterém prodejce využil nekalé obchodní praktiky. Nejsme si vědomi toho, že by bylo možné uzavřít smlouvu jen podle EAN čísla. Jsou ale známé i případy falšování podpisu na smlouvě – nechceme Vás zbytečně strašit, pouze na to upozorňujeme. Jestli tomu dobře rozumíme, nemáte v ruce vůbec nic a není zřejmé od jaké společnosti prodejce byl?

Doporučujeme Vám, pouze pro jistotu, zavolat na svého dodavatele a o případu ho informovat. Pokud by jiná společnost požádala o převod Vašeho odběrného místa, mohl by Vás dodavatel případně informovat a společně můžete podat odstoupení od smlouvy sjednané při podomním prodeji.

S pozdravem

Jana Poncarová, Karel Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt
Téma:  Legislativa
tisk