Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.11.17 / dotaz č. 89181
Dobrý den,
jednám v zájmu naší uživatelky sociální služby, z předchozí komunikace s paní Poncarovou jsem se dozvěděla, že by bylo možné přejít k jinému dodavateli elektřiny a plynu. uživatelka má aktuálně dodavatele Comfort Energy a mohla by přejít bud k Ray Energy nebo k jiným vámi doporučeným dodavatelům. je možná pomoc z vaší strany konkrétně při změně dodavatele? může se na vás obrátit?

děkuji za odpověď
Dobrý den,
principiálně je možné si zvolit libovolného dodavatele energií. Je však nutno zohlednit skutečnost, že stávající smlouvy jsou vesměs uzavírány tak, aby nebylo pro běžné spotřebitele jednoduché provést jejich změnu - jedná zejména o dobu, na kterou je smlouva uzavřená (vesměs 12 nebo 24 měsíců), dále o postup, jak smlouvu vypovědět.
Na druhou stranu většina dodavatelů nabízí kompletní vyřízení přechodu právě k nim, takže v tom nemusí být až takový problém. Při přechodu k jinému dodavateli však většinou bývá sankcionováno předčasné ukončení smlouvy, proto je nutné si toto pohlídat ... tedy aby nová společnost byla tak slušná, že Vám nezpůsobí vícenáklady touto sankcí.
Pro rozhodování o výhodnosti nabídky jednotlivých dodavatelů doporučuji www.kalkulator.tzb-info.cz, kde jsou aktuální ceny dle Vaší skutečné spotřeby. Zde lze vidět významné rozdíly mezi jednotlivými dodavateli, tedy prostor k poměrně zajímavým úsporám.
Pro další informace je vhodnější osobní setkání v naší kanceláři EKIS, kde můžeme na základě Vašich faktur zkusit do uvedené výpočetní pomůcky zadat Vaši stávající spotřebu a následně více konzultovat jednotlivé nabídky s ohledem na naši dlouholetou zkušenost s různými dodavateli.
Pokud nemá uživatelka možnost osobní nebo emailové komunikace, je samozřejmě možné konzultovat také telefonicky ... 776 021 958.
S pozdravem
Vojtěch Bílek