Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.12.17 / dotaz č. 89459
Dobry den mám prosbu kopily jsme domek. Plyn tam není zaveden. Chci se zeptat jestli mám nárok na dotace Děkuji
Dobrý den,

na základě zaslaného dotazu nelze přesně určitě, zda je možné žádat o některou z dotací. V případě, že se jedná rodinný dům, který prozatím neprošel stavebními úpravami (zateplení vnějších konstrukcí, výměna oken, instalace nuceného větrání s rekuperací), které měli za cíl snížit energetickou náročnost budovy, je možné, na základě zpracovaného energetické posudku a projektové dokumentace žádat o poskytnutí finanční podpory v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám (dále NZÚ), konkrétně oblast A: Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů.

V případě, že budete chtít na objekt instalovat obnovitelný zdroj energie (solární termické kolektory nebo fotovoltaické panely), je možné žádat o poskytnutí finanční podpory v rámci NZÚ v oblasti C: Efektivní využití zdrojů energie. Ohledně možné dotace na výměnu tepelného zdroje by bylo zapotřebí zaslat bližší informace o stávajícím zdroji.

Dále je možno čerpat dotaci na instalaci zařízení pro hospodaření s dešťovými vodami v rámci dotačního programu Dešťovka.

Pokud by Vás možnosti dotací zajímali více, tak se na mě můžete určitě obrátit.

S pozdravem
Ing. Ondřej Židek
ondrej.zidek@dek-cz.com
733 168 568
Odpovídá:  Ing. Ondřej Žídek* - EKIS Brno DEK
Téma:  Ostatní
tisk