Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.12.22 / dotaz č. 148411
Dobrý den dovolím si dotaz posouzení na zateplení střechy a výměnu oken / zelená úsporám light / v České Třebové část Rybník, je možno v kladném případě sdělte přibl. termín a cenu.

Děkuji za odpověď

Dobrý den,
jako první krok Vám doporučuji důkladně prostudovat Závazné pokyny pro žadatele, které jsou ke stažení na odkaze
Dokumenty pro NZÚ Light – Nová zelená úsporám (novazelenausporam.cz)
případně i další dokumenty Vzor odborného posudku a Vzor závěrečné zprávy, z nichž vyplývá poměrná jednoduchost administrace žádosti.
V případě, že splňujete podmínky pro získání dotace, mohu Vám zdarma pomoci při výběru opatření a vystavením odborného posudku, který je základem pro podání žádosti.

Podmínky pro získání dotace na výměnu oken jsou specifikovány jednoduše a jednoznačně, tedy v případě, že nemovitost okna dosud vyměněná nemá, doporučuji co nejdříve zajistit závaznou nabídku (nebo více nabídek) na výměnu oken, případně i venkovních dveří, neboť tato položka nejvíce ovlivní celkový rozpočet a příslušnou výši dotace.
Další opatření (zateplení střechy) nabízím vybrat přímo na místě tak, aby byl dodržen Vámi stanovený cenový limit s ohledem na maximální energeticky úsporný účinek při dodržení dotačních podmínek.
V době podání žádosti (zahájení příjmu 9. ledna 2023) musí mít žadatel nezastupitelně zřízenou elektronickou identitu občana. Současně je třeba připravit potřebnou dokumentaci stávajícího stavu dle seznamu v kapitole č. 4 Závazných pokynů pro žadatele.
V případě nejasností nabízím průběžnou konzultaci na t.č. 777847723, kde je možno dohodnout v případě potřeby i osobní návštěvu.

S pozdravem Jiří Malkovský

Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský - EKIS Vysoké Mýto Czechia-Moravia tisk