Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.12.22 / dotaz č. 148733
Důchodkyně, vlastník starsiho rodinného domu, trvalé bydliště, má zájem o dotace na zateplení zdi, výměnu oken a vchodových dveří.
Dotace z programu 150 tisíc pro podporu důchodců.
-Kde podat žádost -
-Podmínky k splnění aby dostat zálohu
Dobrý den.
Veškeré informace jsou uvedeny na stránkách programu (www.novazelenausporam.cz). Doporučili bychom Vám nastudovat si rubriku "Časté dotazy", a také Závazné pokyny pro žadatele. Žádost se bude podávat elektronicky prostřednictvím AIS SFŽP ČR. Příjem žádostí bude spuštěn 9. 1. 2023. Zpětně bude možné ale žádat i na zateplení realizovaná po 12. 9. 2022. Žadatelem o podporu může být pouze vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu na jehož úpravy je dotace požadována, ve kterém má trvalý pobyt počínající před 12.9.2022 a zároveň:
- žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně nebo
- žadatel v období mezi 12.9.2022 a dnem podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení
Podporu nelze poskytnout na stavby, které jsou ve vlastnictví či spoluvlastnictví obchodní společnosti, právnické osoby, spolku nebo fondu. Podporu nelze poskytovat v případech, kdy by její poskytnutí naplňovalo znaky veřejné podpory dle Smlouvy o fungování Evropské unie.
Odpovídá:  Antonín Žvak - EKIS Ostrava DK projekt tisk