Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.12.22 / dotaz č. 149094
Dobrý den, jsem rozhodnut provést zateplení částí rodinného domu a rád bych využil program Nová zelená úsporám Light vzhledem k tomu, že naprosto splňuji podmínky pro jeho využití. V polovině listopadu jsem se na vás obrátil s dotazem ohledně vyhotovení posudku plánovaných změn, který musí potvrdit odborník, m.j. pracovník EKISu. V té době ale ještě nebyly známy konkrétní podmínky dotace. To se nyní změnilo, a proto vás znovu žádám o možnost konzultace nebo přímo potvrzení formuláře odborného posudku. Mám k dispozici výkresovou dokumentaci a jasnou představu, jaké změny bych chtěl provést.
Žádám vás tímto o sdělení, jak dosáhnout vašeho posouzení (možná konzultace, předvyplněný formulář, termín návštěvy, apod.).
Dobrý den,

Naše EKIS se z interních důvodů zatím nebude na NZÚL podílet.

Podmínky NZÚ Light je natolik jednoduchá, že není zapotřebí energetických specialistů, auditorů s 2-3 vysokými školami, kteří budou toto poradenství zastřešovat posudkem. Zcela v pořádku by stačilo fotografické doložení před a po provedení změny zateplení objektu, výměna oken apod. - s důrazem na prokázání provedené změny jen a pouze na majiteli (důchodci, invalidech).
Stejnou službu vám poskytnou odborníci z MAS (místní akční skupiny), s jejichž využitím NZUL také počítá.

Odpovídá:  Ing., LL.M., MBA Petr Maule - EKIS Plzeň CNE tisk