Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.1.23 / dotaz č. 149795
Dobrý den, dočetl jsem se že od 9 ledna bude možné čerpat dotace NZÚ Light. Jedná se mě o starší dvougenerační dům . Bydlí v něm pouze 1 osoba v důchodu . Dům není zateplen ani se to neplánuje. Ale jsou na něm 50let stará okna spaletova která už neplní svou funkci. Mohl bych poprosit o více informací zde je možné dotaci na výměnu oken čerpat a jaké budou podmínky čerpání. Děkuji
Budu rád za zavolání.
Dobrý den, ano je to možné - jako žadatel musí být (spolu) vlastník - příjemce starobního důchodu/příspěvku na bydlení a musí v daném rodinném domě mít trvalý pobyt. Dotace se poskytuje na okna z vytápěného prostupu do exteriéru a nová okna musí mít výplň s izolačních trojskel. Dotace je 12000 Kč/okno. Doporučuji oslovit dodavatele oken o cenovou nabídku a přímý kontakt přes email naši (případně jiné) poradny MAS/EKIS.
K žádosti bude potřeba doložit doklad o vlastnictví bankovního účtu a příspěvku na bydlení/důchodu. Žadatel musí mít také aktivní elektronickou identitu (https://novazelenausporam.cz/identita-obcana/)
Odborný posudek zpracuje právě středisko EKIS, případně MAS.
Odpovídá:  Vladimír Novotný ml. - EKIS Třebíč EuroEnergo tisk