Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

3.1.23 / dotaz č. 149799
Potřebuji pro dotaci 150 000,- vaše nějaké vyjádření, nebo stačí vyplnit on line žádost a dodat potvrzení o důchodech ? Děkuji

Vážená,
z hlediska administrace žádosti se dokumenty v programu Nová zelená úsporám (NZÚ) Light člení na dokumenty podávané při žádosti (např. doklad prokazující vlastnictví bankovního účtu, doklad prokazující pobírání důchodu, Odborný posudek Nová zelená úsporám Light – navrhovaná opatření, fotodokumentace atd.) a na dokumenty požadované k doložení realizace projektu ( Zpráva o provedených opatřeních, fotodokumentace). Potom z uvedeného vyplývá, že k Žádosti potřebujete i vyjádření nějakého Energetického konzultačního střediska (EKIS), které pro Vás zpracuje Odborný posudek Nová zelená úsporám Light – navrhovaná opatření.
Žádost a požadované přílohy se podávají pouze elektronicky prostřednictvím portálu AIS Státního fondu životního prostředí. Vše výše uvedené, jako pokyny a postupy jsou podrobně popsány na web stránkách programu NZÚ Light (https://novazelenausporam.cz/jak-na-to/jak-na-to-v-nzu-light/) . Jen připomínáme, že důležitou a nedílnou součástí je podrobná fotodokumentace stavu před, v průběhu a po provedení prací.
Podle stávajících instrukcí mají potřebné Zprávy a Odborné posudky zpracovávat i střediska EKIS, tj. i naše středisko EKIS v Olomouci. Naše konzultační středisko EKIS se nachází na ul. Jihoslovanská 21 v Olomouci a pro potřeby dohodnutí osobní konzultace mě prosím kontaktujte na tel. 777 068 990, popř. na e-mailu svobodapa@volny.cz.
S pozdravem Ing. Pavel Svoboda, EKIS Olomouc
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda tisk