Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.1.23 / dotaz č. 150373
Mám dotaz ohledně dotací Nová zelená úsporám Light. Maminka si zateplila v říjnu barák-přední část fasády. Je ve starobním důchodu a žije sama. Má možnost získat dotaci a jak prosím postupovat, pokud chce potvrdit již ukončené zatepleni? Bydlí v Blížkovicích...bude ji někdo přidělen?
Dotace Nová zelená úsporám Light podporuje opatření na obálce budovy ve Vašem případě FASÁDĚ částkou 6000Kč/bm fasády pro zateplení v tl.200mm nebo alternativně v menší tl., která podléhá posouzení v Odborném posudku.
V případě použití tepelněizolačních materiálů s návrhovou tepelnou vodivostí λ nižší než 0,04 W.m-1.K-1 může být navržena tloušťka vrstvy nového materiálu taková, aby tepelný odpor vrstvy přidaného izolantu byl nejméně R=5,0 m2K/W pro zateplení fasády. Vlastnosti této tepelné izolace budou doloženy např. technickým listem, ve kterém bude uvedena tepelná vodivost materiálu stanovená dle v ČR platných technických norem.

Prosím tedy o zaslání úplných podkladů k realizované fasádě na EKIS mail h1.snajdarova@gmail.com zejména realizovaná tloušťka a materiál zateplení, přesnou adresu rodinného domu a kontaktní údaje / telefon (případně i fotografie realizovaného zateplení) a do 14 dní se Vám ozveme. Pokud budete splňovat podmínky programu, domluvíme si návštěvu na místě rodinného domu pro zpracování Odborného posudku a Závěrečné zprávy a pomůžeme Vám s administrací dotace.
Odpovídá:  Ing. Helena Šnajdarová - M-EKIS Rychnov n. Kn. Ing. Šnajdarová tisk