Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.8.23 / dotaz č. 164985
Dobrý den, budeme dělat půdní vestavbu ve starším rodinném domě. Chtěl bych se zeptat, zda by se na zateplení šikmé střechy mohlo čerpat dotaci z některého programu SFŽP? Koukal jsem na závazné pokyny pro žadatele na webu www.novazelenausporam.cz, ale moc jsem z toho nepochopil. Můžete mi prosím poradit, kde bych získal srozumitelnější informace nebo rady? Mnohokrát Vám děkuji za radu Oldřich Keller
Dobrý den,
v tuto chvíli je spuštěn dotační titul Nová zelená úsporám Light, který je určen pro důchodce, invalidní důchodce nebo pro domácnosti čerpající příspěvek na bydlení. Pokud jednu z těchto kategorií oprávněnosti splňujete, pak můžete cílit na tento dotační titul. Zároveň pak toto kritérium musí splňovat i všichni ostatní členové vaší domácnosti a žadatel (tedy asi Vy) musíte být vlastníkem či spoluvlastníkem předmětné nemovitosti a mít v ní trvalý pobyt, který započal před 12.9. 2022.
Dotační tituly Nová zelená úsporám pro rodinné domy a případně podprogram „Oprav dům po babičce“ budou vypsány pravděpodobně v průběhu září 2023. V tomto okamžiku budete moci žádat o dotaci na zateplení střechy z tohoto dotačního titulu. Pozor jen na splnění podmínek daného dotačního titulu, které budete muset prokázat Energetickým hodnocením. Rovněž je nutné mít projektovou dokumentaci k záměru, a to nejen pro fond, ale i pro samotný výpočet Energetického hodnocení.
S pozdravem Michaela Andrejsová.
Odpovídá:  Ing. Michaela Andrejsová - EKIS Nymburk Andami tisk