Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.8.23 / dotaz č. 166813
Dobrý den
Chci se zeptat, na koho se mám obrátit, když chci využít dotaci na " solárních systémů na ohřev vody ve výši 90 tisíc korun" a co mám pro to udělat.
Děkuji

Vážený,
předpokládáme, že Váš dotaz směřuje na dotační program Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové domácnosti a to na jeho část týkající se podpory instalace obnovitelných zdrojů energie. Podpora je poskytována buď na solární termický ohřev vody (pomocí solárních kolektorů) a nebo na solární fotovoltatický ohřev vody (pomocí fotovoltaických panelů), se stejnou výši podpory pro ten či onen systém a to 90 000,- Kč. Všechny pokyny a postupy týkající se tohoto dotačního programu jsou podrobně popsány na web stránkách programu NZÚ Light (https://novazelenausporam.cz/jak-na-to/jak-na-to-v-nzu-light/) .
V tomto vypsaném dotačním programu Nová zelená úsporám Light je poradenská a konzultační činnost týkající se zájemců o tento program prováděna pro zájemce zdarma. Pro tuto činnost jsou v jednotlivých regionech k dispozici vybraná střediska MAS (Místní akční skupiny) a EKIS (Energetická konzultační a informační střediska) a tyto také pomáhají se žádostmi a vypracovávají i potřebné Odborné posudky a Zprávy o provedených opatřeních. Také naše středisko EKIS Olomouc výše uvedené služby bezplatně poskytuje. V případě zájmu o služby našeho EKIS v Olomouci nás kontaktujte, abychom mohli dohodnout Vaši případnou konzultaci na našem poradenském středisku v Olomouci (tel. 777 068 990, e-mail svobodapa@volny.cz).

S pozdravem Ing. Pavel Svoboda, EKIS Olomouc
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda tisk