Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.10.23 / dotaz č. 175021
Dobrý den, mám dotaz-vyměnil jsem dvoje nové vchodové dveře-hlinikové a do dvora plastové a dvoje okna plastové.RD-je celý zateplený 100mm polystyren a na hůře je 120 mm polystyren. Byly u mě dvě paní a údajně podle nich nemám nárok na pomoc důvod jednoduchý nemám příplatek na bydlení v čem je pravda? Děkuji naschle Švéda.
Dobrý den pane Švéda, pokud jste chtěl požádat o dotaci NZÚ Light, tak ta je určená pouze pro žadatele, kteří splňují určité podmínky a ty jsou:
- žadatel musí být vlastník nebo spoluvlastník rodinného domu a v něm má trvalý pobyt před 12.9.2022
-žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu a po dobu její administrace buď starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně popř. v období mezi 12.9.2022 a dnem podání žádosti pobírají příspěvek na bydlení v dané nemovitosti. Pokud některou z těchto podmínek nesplňujete, tak bohužel o tuto dotaci žádat nemůžete. Jsou tam i další podmínky, např. podpora nemůže být poskytnuta na stavbu, která je využívána k pronájmu ( víc jak 20% celkové plochy RD), žadatel musí mít právo nakládat s nemovitostí v plném rozsahu ( není vedena exekuce). Kompletní znění podmínek si můžete stáhnout zde: https://novazelenausporam.cz/dokument/3060
Jsou tam i další požadavky na použité konstrukce - například minimální tloušťka tepelné izolace musí být 200 mm, u oken musí být trojskla apod, vše najdete v dokumentu Závazné pokyny pro žadatele, na který jsem poslala odkaz.
S pozdravem Kostelníková.
Odpovídá:  Ing. arch. Pavlína Kostelníková - M-EKIS 3M65 Brno, Ing. arch. Pavlína Kostelníková tisk