Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

31.1.24 / dotaz č. 183998
Dobrý den, chtěl bych požádat o dotace na zateplení fasády, výměnu oken a zateplení půdy. Nevím na co mohu žádat dotace. Jsem majitelem staršího rodinného domku. Jsem invalidní důchodce(třetí stupen´). Byl bych rád kdyby jste mi pomohli s žádostí o dotace. Děkuji.
Dobrý den,
vzhledem k tomu, co jste všechno napsal do dotazu, tak je možné, že byste se mohl vejít do dotačního programu Nová zelená úsporám Light, která je určena pro nízkopříjmové domácnosti. Pro žádost o tuto dotaci je potřeba splnit určité podmínky. Žadatel musí pobírat starobní důchod, invalidní důchod 3.stupně, případně příspěvek na bydlení nebo přídavky na děti. Dále musí být (spolu)vlastník nemovitosti a mít tam trvalý pobyt, který tam započal před 12.9.2022.
V tomto programu můžete žádat až o 150 tisíc na výměnu oken, dveří, zateplení stropu, podlahy nebo fasády. Navíc je tam možné žádat také o dotaci na solární ohřev vody do výše až 90 tisíc.
S výběrem pro Vás vhodných opatření a pomocí při podání žádosti Vám pomohou poradci SFŽP ČR. Na níže uvedeném odkazu si po zadání vaší adresy můžete vyhledat poradce působícího ve vašem okolí.
https://novazelenausporam.cz/poradenstvi-pro-nzu-light/
Obecně to funguje tak, že vyhledaného poradce kontaktujete a sdělíte mu, že byste chtěl realizovat opatření v rámci NZÚ Light. Poradce s Vámi probere, zda plníte podmínky a domluví se s Vámi, co si všechno připravíte za potřebné dokumenty a kdy se u Vás zastaví na osobní prohlídce.

S pozdravem EnergySim s.r.o.