Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.3.24 / dotaz č. 189152
DOBRÝ DEN,
čerpali jsme již dotace ve výši 204 000,- Kč na okna a fotovoltaiku pro ohřev vody v bojleru. Jde o Zelená úsporám light.
Prosím o informaci, zda je možné ještě získat ještě nějaké dotace na zateplení tohoto domu, pokud ano tak do jaké výše.
Děkuji.
Dobrý den,

v případě dotačního programu Nová zelená úsporám Light už nelze čerpat na zateplení, pokud jste už žádost o dotaci zrealizovali a vyúčtovali.
Na zateplení lze čerpat ze standartního dotačního programu Nová zelená úsporám v oblasti dotace A - ZATEPLENÍ. Výše dotace na zateplení se odvíjí podle dosažených požadavků energetické náročnosti a rozsahu zateplení. V případě dosažení nejnižší oblasti dotace, lze na zateplení fasády, střechy dosáhnout dotace 600 Kč/m2 zateplované plochy. Pokud se bude jednat o komplexnější zateplení domu, tak lze dosáhnout dotace 800 Kč/m2 příp. 1 300 Kč/m2 zateplované plochy. Jaké oblasti dotace se dosáhne je potřeba posoudit energetickým výpočtem např. návrhem energetických opatření NEO-R, který lze v rámci středisek Ekis a m-Ekis zpracovat bezplatně, na základě kterého se můžete rozhodnout, zda do realizace zateplení půjdete a případně v jakém rozsahu.

Martin Beneš
Odpovídá:  Ing. Martin Beneš - M-EKIS Brno, Ing. Martin Beneš tisk