Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.10.11 / dotaz č. 29519
Dobrý den,

rádi bychom postavili na Šumavě dům dle typového projektu (jsme ve fázi výběru), samozřejmě z množiny těch pasivnějších.

Rádi bychom však využili konzultací povolaných architektů / projektantů k auditu TZB a stavebních vlastnostní typového projektu. Nabídka je bezbřehá a my nemáme bohužel moc času hodnotit relevanci a pravdivost všech informací.

Též bychom vaší prostřednistvím začali spolupracovat s architektem / inženýrem, jenž by na stavbě (začátek léto 2012) mohl vykonávat stavební dozor právě s akcentem úspor energií, TZB, izolace atd. atd.

Po konzultaci s panem ing. arch. Smolou víme, že dům dle původního arch. projektu si finančně nemůžeme dovolit. Proto musíme sáhnout po typizovaných objektech.

Předem děkuji za pomoc, není-li má otázka / prosba zcela mimo mísu.

Dobrý den,
projekt vašeho domu můžete bezplatně konzultovat s energetickým specialistou v našich poradenských střediscích v Praze nebo Č. Budějovicích (nutno je se předem objednat na tel. 266710247). Případně v jiném středisku EKIS (https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS).
Můžeme vám nabídnout optmalizaci projektu, podrobněji zde: http://www.ekowatt.cz/cz/sluzby/energeticka-optimalizace-budov
Projekt domu si můžete nechat ověřit nezávislým hodnocením, např. zde: http://www.pasivnidomy.cz/certifikovany-pasivni-dum-overena-kvalita.html
Službu stavebního dozoru pro dům na Šumavě vám bohužel nabídnout nemůžeme, obraťte se na specialisty, např. zde: http://www.ckait.cz/
Dozor by měl být na stavbě několikrát za týden, při provádění některých prací denně. Dojíždění z větší vzdálenosti vám zvýší náklady.
S pozdravem
J. Truxa, K. Srdečný
Odpovídá:  Ing. Jan Truxa - EKIS Plzeň Ekowatt tisk