Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.11.13 / dotaz č. 44744
jsou v současné době dostupné dotace v návaznosti na doplnění vytápění domku solárními panely?
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz.
V současné době lze realizovat žádost o dotaci přes program „Nová zelená úsporám“. Program se řídí Směrnicí MŽP č. 9/2013, kterou naleznete na internetových stránkách Programu, sekce dokumenty ke stažení (http://www.nzu2013.cz).
Ve Vašem případě by se jednalo o program C – Efektivní využití zdrojů energie, podprogram C3.2 – solární systém pro přípravu teplé vody a přitápění.
Splnění podmínek Programu je nutné doložit odborným posudkem zpracovaným oprávněnou osobou. Odborný posudek se skládá ze dvou částí – projektové dokumentace a energetického posudku.
Při realizaci opatření musí být instalovány pouze materiály, výrobky nebo technologie zapsané v Seznamu výrobků a technologií.
Realizaci opatření musí provést pouze osoba uvedená v Seznamu odborných dodavatelů.
Dále je nutné podat žádost v době platnosti Výzvy k podávání žádostí. Je nutné provést elektronickou evidenci žádosti o podporu do informačního systému, který je dostupný na internetových stránkách Programu (http://www.nzu2013.cz).
Po úspěšné evidenci žádosti o podporu do informačního systému vytiskněte a podepište systémem vygenerované písemnosti a spolu s dalšími přílohami je doručte Fondu nejpozději do 8 kalendářních dní ode dne elektronické evidence.
Maximální výše činí pro C3.2 50000,- Kč nebo 40% uznatelných nákladů.
Ing. Josef Šťastný, poradce Energy Centre České Budějovice