Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.1.15 / dotaz č. 54911
Dobrý den,

dovoluji si obrátit se na Vás s dotazem ohledně upřesnění doložení dvou příloh v rámci žádosti o dotaci na aktivitu E.2. Jedná se mi o př. č. 2 - Čestné prohlášení o zadání a způsobu vyhodnocení veřejné zakázky - k čemu se, prosím, vztahuje tato příloha? Jedná se o způsob vyhlášení té veřejné zakázky, kterou má pak příjemce dotace povinnost vyhlásit v případě prokázání vhodnosti metody EPC? Nebo to znamená, že žadatel (obec) musí vyhlásit výběrové řízení i na firmu, která bude zpracovávat analýzu stavu a potenciálu úspor?
A u př. č. 9 - stačí vyplnit přiložený formulář nebo je třeba ještě nějak více rozepisovat projekt a přikládat další samostatnou přílohu?

Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
především je nuté si uvědomit, co je aktivita E.2. V programu EFEKT 2015 je to Příprava energeticky úsporných projektů řešených metodou EPC. To znemená, že dotace je určena pro "přípravu projektů", nebo-li Energeticky úsporný projekt musí někdo vypracovat a na vypracování je určena tato dotace. Požadované přílohy týkající se jednotlivých aktivit jsou uvedeny v PROGARMU EFEKT 2015 a není nutné je rozšiřovat.