Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

1.7.15 / dotaz č. 59163
Dobrý večer,chtěl bych se zeptat zdali je možné čerpat fin. prostředky z programu:nová zelená ůsporám?
Před rokem jsme rekonstruovali podkroví dvougeneračního RD a letos budeme měnit špaletová okna za plastová s trojsklem v přízemí a zateplovat strop ve sklepě-100mm EPS.
Vytápění chceme změnit z kotle na tuhá paliva na tepelné čerpadlo vzduch-voda.
Vím,že je třeba vypracovat projekt a vyplnit žádost o dotaci, ale moc tomu nerozumím.
Děkuji za odpovědˇ.
Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz a v návaznosti na něj uvádím následující:
Program se řídí směrnicí MŽP č. 2/2015, kterou naleznete na internetových stránkách Programu, sekce dokumenty ke stažení (http://www.nzu2015.cz).
Dále je postup následující:
Najděte si odborníka, který Vám zpracuje odborný posudek. Splnění podmínek Programu je nutné doložit odborným posudkem zpracovaným oprávněnou osobou. Odborný posudek se skládá ze 2 částí - projektové dokumentace a energetického posudku.
Projektovou dokumentaci mohou zpracovávat pouze osoby s příslušnou autorizací dle zákona č. 360/1992 Sb. Seznamy AO jsou na internetových stránkách ČKAIT.
Odborný posudek může vypracovávat pouze energetický specialista s příslušným oprávněním ke zpracování EA a posudků. Seznam najdete na stránkách MPO.
Podpora může být poskytnuta pouze na podporovaná opatření realizovaná na budovách, které byly schváleny k užívání před 1.7.2007.
V podoblasti A.0 je rozhodujícím datem pro posouzení způsobilosti výdajů 1.1.2015 (pro ostatní podoblasti je rozhodným datem 1.1.2014).

S pozdravem

Ing. Josef Šťastný