Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

3.8.15 / dotaz č. 59887
Děkuji za odpověď na můj dotaz č. 59340 a poprosím o upřesnění, co je myšleno „u nichž odběratel distributorovi věrohodným způsobem prokáže, že pro vytápění objektu je řádně nainstalován a používán systém vytápění s tepelným čerpadlem.“.

Děkuji
Dobrý den,
renovované montážní firmy tepelných čerpadel Vám zpravidla pomohou či úplně vyřídí přihlášku k distribuční sazbě pro tepelná čerpadla. V podmínkách pro přiznání sazby je další podmínka: Tepelný výkon tepelného čerpadla kryje minimálně 60 % tepelných ztrát vytápěného objektu.

Záleží na konkrétním distributorovi, jakou formu požaduje, např.:
ČEZ Distribuce, a.s. požaduje vyplnění PROTOKOLU O INSTALACI TEPELNÉHO ČERPADLA, který vyplní oprávněná firma instalující tepelné čerpadlo nebo zákazník formou čestného prohlášení. Viz http://www.cezdistribuce.cz/edee/content/file-other/distribuce/formulare/formd2010_10_01_protokoloinstalacitc_web.pdf
E.ON Distribuce, a.s. požaduje "Doložit Výpočet tepelných ztrát od oprávněné firmy instalující tepelné čerpadlo.". Často jej lze nahradit projektovou dokumentací s vypočtenými tepelnými ztrátami atp.


Za EKIS Český Krumlov
M. Škopek

Odpovídá:  Ing., Ph.D. Martin Škopek* - EKIS Český Krumlov tisk