Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.11.18 / dotaz č. 101447
Chalupa na Zbirohu. 120 let stará a zdivo cihly a šířka 80 cm.Minimální ohřev plocha 30 m - maximální 100 m. Nasávání zevnitř i zvenku. Trvale tam nebydlím.
Hezký den,

předpokládám, že máte na mysli solární ohřívač vzduchu se vstupem vzduchu zvenku i z místnosti o ploše místnosti do 100 m2, jenž je vhodný pro objekty s vyšší vzdušnou vlhkostí a který se používá pro přívod čerstvého ohřátého venkovního vzduchu i ohřev vzduchu v místnosti.Toto zařízení sníží nejenom náklady na vytápění, ale zajistí i redukci vlhkosti a plísní v místnostech.

Pro Vás by mohl například vyhovovat Solární ohřívač vzduchu RESPEKTO od tuzemského výrobce, jehož cena obsahuje: solární ohřívač vzduchu RESPEKTO s příslušenstvím, vnitřní komplet s přívodní a odvodní mřížkou, digitální regulaci s trafem, vzduchotechnické PVC trubky s antistatickou povrchovou úpravou a další.

V ceně je zahrnuta montáž na zeď i průchody zdí bez omezení materiálu zdiva.

Výhodou je, že digitální regulace s trafem zajistí kontrolu minimální teploty i napájení ventilátoru ze sítě 220V a naprogramovat týdenní větrací cyklus. Díky této regulaci budete mít možnost pravidelně větrat bez ohledu na fakt, jak moc svítí Slunce. Maximální teplotní nárůst je až 55°C, maximální výkon je 1300 W.

Toto zařízení ze 100% využívá sluneční energii a to jak na předehřev přiváděného vzduchu pomocí solárního teplovzdušného panelu, tak také na pohon ventilátoru i měření a regulace, prostřednictvím integrovaného fotovoltaického panelu.

Před vlastní realizací je vhodné si nechat vše posoudit technikem, který na místě určí nejvhodnější typ a výkon solárního ohřívače pro Vaši potřebu a vše s Vámi zkonzultuje.

S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce


Odpovídá:  Lubomír Klobušník* - EKIS České Budějovice Klotherm tisk