Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.2.21 / dotaz č. 123667
Dobrý den,

provádíme rekonstrukci rodinného domu, kde budeme mimo jiné realizovat krb. Ten bude samostatně stojící, bez připojení k vytápění, pouze na občasně přitopení klasickým dřevem. Stavbu samotného krbu nám bude zařizovat specializovaná firma, se kterou jsme se dohodli, že stavební přípravu včetně komína zajístíme sami. Od projektanta, s nímž na rekonstrukci pracujeme, máme navržený komín Schiedel Stabil, avšak doporučil nám ještě kontaktovat někoho, kdo se na tuto problematiku specializuje. Obracíme se proto na Vás.

V příloze zasílám nákres komína i krbu. V návrhu komína se ještě před rozhodnutím o konkrétní vložce pracovalo s trochu jinými parametry (průměr 200 namísto 180, připojení pod 45° namísto pod 90°). To se bude muset samozřejmě upravit. Ráda bych, kdybyste se na přiložené výkresy podívali a poradili, zda je zvolená podoba vhodná, nebo jestli byste případně doporučili jiný komín a z jakého důvodu.

Moc děkuji.
Z Vašeho mailu vyplývá, že rekonstruujete pravděpodobně zděný objekt a že dodavatel topidla počítá s konkrétním dodavatelem komínu. Z našeho pohledu je ideální, když dodavatel spotřebiče a komínu od počátku spolupracují na společném návrhu. To u Vás zřejmě proběhlo a bylo by tedy nepraktické začínat s jinou variantou znovu od počátku.

Schiedel je renomovaný výrobce komínů, který Vám je schopen nabídnout odpovídající technickou pomoc.
Odpovídá:  Ing. Walter Sodomka - EKIS Kamenice APOKS tisk