Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

3.8.21 / dotaz č. 128369
Dobrý den,
mám v plánu celkovou rekonstrukci střechy na rodinném domě. Na domě již proběhla částečná rekonstrukce spojená se zateplením (výměna oken) a úspory (nový kotel). Jak jsem již psal, předmětem rekonstrukce střechy by byla celková výměna krovů a nová krytina. Jelikož není zateplená půda (měkké stropy) a není zateplená ani střecha, tak chci to zateplit. Pro tuto rekonstrukci, bych rád využil dotační program "zelená úsporám".
Mám vůbec šanci na dosažení dotace?
Jaký je postup při žádosti o dotaci, jaké všechny dokumenty budu potřebovat?
Je možná spolupráce s vaší společnosti v ohledu vyřízení dotace způsobem "na klíč"?
Je možné domluvit si schůzku a probrat vše osobně?
předem dík za odpovědi a hezký den
Dobrý den,
na zapteplení střechy i výměnu oken lze čerpat dotaci Nová zelená úsporám.
Pokud nebudete dělat další opatření, jednalo by se zřejmě o oblast podpory A.0 (dílčí zateplení).
Podmínkou je dosažení úspory alespoň 20 % v měrné potřebě tepla na vytápění, a zároveň zateplované konstrukce musí plnit předepsané hodnoty, které jsou obecně mírně přísnější, bež je běžný standard.
Zda budou tyto podmínky splněny je potřeba zhodnotit pro konkrétní dům.

Pozor, pokud se však jedná o zateplení střechy nad nevytápěnou půdou, tak na toto zateplení by dotaci nebylo možné získat (z popisu to není úplně jasné). Podporována jsou opatření, která se provádějí na vytápěné obálce budovy. V případě s půdou, byste musel zateplovat strop pod půdou, který přímo odděluje vytápěný a nevytápěný prostor.

U kotle záleží, co bylo původním zdrojem tepla. Podle toho lze případně získat dotaci buď z Nové zelené úsporám, nebo z kotlíkové dotace.

Postup při podání žádosti a další informace naleznete na stránkách programu www.novazelenausporam.cz, nebo s Vámi vše probereme při osobní konzultaci.
Stačí napsat nebo zavolat pro domluvení termínu.