Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.10.21 / dotaz č. 131898
Dobrý den, vlastním RD s nezateplenou půdou - resp. tepelná izolace je pouze mezi stropem podkroví a podlahou půdy, nikoli mezi krokvemi. Chystám se z půdy udělat obytnou místnost, což obnáší instalaci tří střešních oken VELUX (2 sklo, 66x118 cm), zateplení zbytku střechy izolací Isover ORSIK v síle 20 cm a venkovní zateplení štítů půdy 4 cm ORSIK (překrytí palubkami). Dům je postaven z Porotherm 440 mm (dodatečně nezateplován), podlaha půdy 38 m2, plocha zateplované střechy 45 m2, plocha štítů 2x 6m2, odhadované náklady 150 000,-Kč. Mám reálnou šanci na využití některé z nabízených dotací? Pokud ano, jaký harmonogram úkonů bych měl absolvovat? Děkuji.
Dobrý den,
v září 2021 byla vyhlášena nová výzva Nová zelená úsporám (NZÚ) - www.novazelenausporam.cz. V rámci této výzvy můžete získat dotaci na provedení dílčího zateplení při splnění požadovaných podmínek. Bez projektu a odborného výpočtu nelze jednoše stanovit, zda požadované podmínky budou plněny.
Doporučuji kontaktovat projektanta zaměřeného na NZÚ, který vám posoudí Váš návrh. Pokud nebude Váš návrh plnit podmínky NZÚ, navrhne Vám taková opatření, která budou podmínky plnit.
Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros tisk