Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.1.22 / dotaz č. 135153
Prosím o radu kde zateplovat domek z roku 1930, podsklepený, vepřovice a cihly, stěny asi 60cm,okna plast, ovšem montovaná před 30 lety, střecha nad podkrovím zateplená vatou asi 160mm, šindel, také před 30 lety. Vytápění elekt. kotlem. Takže zateplení střechy nebo venkovní izolace a výměna oken? Všechno udělat nemohu.
Děkuji moc za jakoukoli radu, případně kontakt na odborníky.
Vážená paní,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Váš objekt je určitě vhodný pro provedení Vámi zmíněných opatření. Nejvhodnější bude zhodnotit efekt jednotlivých úsporných opatření při energetické optimalizaci a následně vyhodnotit nejlepší postup. Pro energetické úspory je pak přínosné využít stávající program Nová zelená úsporám (https://novazelenausporam.cz/rodinne-domy/), který by Vám mohl pokrýt část nákladů spojených jak při realizaci jednotlivých opatření tak i přípravě podkladů a následném odborné dozoru.
Kontakty na odborníky v dané problematice najdete na https://novazelenausporam.cz/specialiste/. Také my jsme schopni Vám zajistit veškeré služby v oblasti přípravy podkladů (projektová dokumentace, energetické hodnocení) včetně administrace dotačních titulů.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5