Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

25.2.22 / dotaz č. 136302
Dobrý den, jsme panelový, čtyřpodlažní, bytový dům, se dvěma vchody s technickým podlažím. Celkový počet bytů v domě 22. Dům je zateplen.
Fasáda domu je zateplena izolantem EPS 100F, tl. 120 mm, ostění oken izolantem EPS, tl. 30 mm, sokl domu izolantem XPS tl. 60 mm. Okna jsou plastová.
Střecha domu je plochá jednoplášťová. Ve skladbě střešního pláště je tepelní izolace EPS tl. 200 mm.
Hodnocení domu podle PEN budovy Třída C (83 - 120,0 kWh/m2)
Objekt je vytápěn centrálním dálkovým vytápěním, přes předávací stanici. Ohřev TUV je zajištěn centrálně,z výtopny dálkovým potrubím.
Hledáme možnosti zefektivnění nákladů na energie.
Poskytujete poradenství i pro takovéto bytové domy?
Ano, poradenská činnost v oblasti energeticky úsporných opatření a jejich vyhodnocování je předmětem poradenských středisek EKIS, tj. řešení i optimálních technicko-ekonomických podmínek zásobování objektů bytových domů energií na vytápění a přípravu teplé vody. Ve vašem případě mohou být efektivní různá opatření a řešení. K jejich návrhu a vyhodnocení je však potřeba více podkladů, jako jsou skutečné spotřeby tepla a elektrické energie, vody atd., info o umístění stavby apod. Doporučuji napřímo kontaktovat některé středisko EKIS, samozřejmě i to naše, a při osobním kontaktu probrat konkrétní možnosti pro váš dům.