Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.10.22 / dotaz č. 144450
Dobrý den,

rád bych Vás tímto požádal o dvě rady: ohledně osazení oken trojsklem, resp. dvojsklem. Nechat si poradit dnes pouze výrobcem zřejmě nemá smysl, z většího objemu zakázky má logicky větší prospěch a bude doporučovat trojsklo. Slyšel jsem však názor, že na jižní stranu někdo osazuje "pouze" dvojsklo z hlediska větších tepelných zisků ze slunce. Můžete mi prosím sdělit Váš názor, příp. mě odkázat na nějaké studie či odbornější pojednání?
moje otázka směřuje na zateplení podlahy v garáži(součást domu, sousedí s chodbou domu a technickou místností, SV strana), na tzb-info jsem našel názory, že nevyhřívaná garáž je lepší bez tepelné izolace, má prý (sice slabý, ale alespoň nějaký) zisk tepla ze země. Volili byste tuto možnost nebo raději slabě vyhřívanou -
díky za odpovědi!
Dobrý den, trojsklo je vždy lepší nez dvojsklo. Není potřeba studie, je to z logiky věci. Garáž můžete mít nevytápěnou, ovšem obálka domu se všemi vlastnostmi musí být na vnitřní stěně garíže směrem k vytápěné zoně. To je dotaz na projektanta, ten ví co projektuje.