Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

25.11.22 / dotaz č. 146792
Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem na program NZÚ light: Oba s manželkou pobíráme starobní důchod a ve společné domácnosti s námi žije syn, student VŠ, který nemá vlastní příjem. Můj dotaz tedy je, zda máme jako rodina v tomto složení nárok na dotaci z tohoto programu. Jde o výměnu oken v celém domě. Dodavatel oken deklaruje registraci v programu NZÚ (okna kód SVT7010) se sklem Ug=0,6Wm2K. Můj druhý dotaz tedy je, zda tento typ oken vyhovuje podmínkám přidělení dotace z výše uvedeného programu. Závěrem bych se chtěl zeptat, jestli je možné se na Vás přímo obrátit s žádostí o vypracování odborného posudku k žádosti o dotaci.
Děkuji, s pozdravem
Dobrý den.
1. Ano, v tomto případě nárok na dotaci máte. Pokud v domácnosti tvořené důchodci žije ještě nezletilé dítě nebo zletilé studující, tak příjmy směrem nahoru neovlivní a taková domácnost může žádat o dotaci v NZÚ light.
2. Okno – dle vámi zaslaného STV kódu jsem si dohledal technický list od okna, které plánujete instalovat. Podle tohoto listu splníte požadavek na tl. rámu, která musí být min. 70 mm, ale nedočtu se zde, zda okno bude mít trojsklo. To je další požadavek NZÚ light. Dotační program neřeší tepelné parametry okna nebo balkónových dveří, požaduje tl. rámu min. 70 mm a trojsklo.
3. Odborný posudek vám rád připravím. Zadejte si požadavek v lednu, až bude dotační program spuštěn a já se vám ozvu a domluvíme další postup.
4. Vaše dotazy jsme řešili již 18.11.2022 mimo webové rozhraní i-EKISU. Věřím, že vám moje odpovědi pomohly.
Odpovídá:  Ondřej Balihar - M-EKIS Chrudim, Ondřej Balihar tisk