Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.11.22 / dotaz č. 146877
Dobrý den, v příštím roce plánuji stavět novostavbu RD a ráda bych Vás požádala o posouzení, zda by nebylo vhodné ještě u ní něco vylepšit, tak aby splňovala dnešní standardy moderního bydlení. Projektanti, který mi dům kreslili nebyli špatní, ale myslím, že jsou hodně ovlivněni "starou školou". Na druhou stranu neměli to také lehké vzhledem k tomu, že dům je v strmém severním svahu, kdy výhled do krajiny je na sever a jih je do ulice. Navzdory těmto skutečnostem plánujeme vysoké zateplení (26cm šedého eps), VZT, dva krby (dům je dvoupodlažní) a okna v trojskle s předsazenou montáží. V budoucnu až finance dovolí FV.
Nejvíce mám však obavy o řešení střechy a její tepelné mosty. Bylo by možné, abyste se na tento detail podívali a řekli mi, zda to nelze řešit lépe? Nebo myslíte, že by to takto bylo v pořádku? Jiná vylepšení by Vás nenapadlo?
V online formuláři nevidím možnost přidání přílohy. Mohla bych Vám pdf poslat někam emailem?
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Dobrý den,

Ve Vašem případě by bylo nejlepší, kdyby jsme se domluvili na osobní schůzce v naší kanceláři v Praze. Kontaktuje Vás některý z kolegů a domluví si s Vámi schůzku.

s pozdravem
Centrum pasivního domu
Odpovídá:  Ing. Tomáš Vanický* - EKIS Brno CPD tisk