Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.12.22 / dotaz č. 148794
Zajímá mě, zda poskytujete bezplatné rady, informace, popřípadě možnost jak si zažádat o dotace i s vyplněním všech úředních dokladů (prostě, všechny byrokrativní kroky na úřadech státu, a to s cílem proplacení a získání dotací) i v oblasti zateplení domu, oken, dveří atak v rámci projektu Nová zelená úsporám a bude též zavedeno pro chudší lidi tzv. Nová zelená úsporám light?
Dobrý den,
ano, poskytuji bezplatné poradenství týkající se energetické náročnosti budov, tedy konzultace a případné zpracování návrhu využití dotačních možností NZU a NZU-L. Poradenství a zajištění veškeré administrace NZU-Light je poskytováno zcela bezplatně.
U tzv. plné verze NZU mohu na základě konzultace zpracovat návrh tepelných izolací a výpočet výše dotace v rámci bezplatného poradenství (vypracování dokumentu "NEO") na základě kterého již budete jasně vědět konkrétní dotační možnosti. NZU však dále vyžaduje zpracování projektové dokumentace, Průkazu ENB a energetického hodnocení, což už je placená služba. Na tuto službu se pak dále vztahuje dotace 25 tis. Kč v rámci žádosti o zateplení NZU.

V případě zájmu o konkrétní spolupráci mě kontaktujte na email.
Děkuji.
Ing. Ondřej Černý
Odpovídá:  Ing. Ondřej Černý - M-EKIS Jičín, Ing. Černý tisk